Så förbättrar Vidicue säkerheten och effektiviteten i vårdens digitala möten – även på semestern

4 minuter

Sommaren är en tid för avkoppling, resor och att spendera tid utomhus. Men behovet av tillgång till vård tar inte semester. För både patienter och vårdgivare blir det allt viktigare att ha tillgång till säker och effektiv digital vård, oavsett var man befinner sig. Vidicue, vår avancerade videoplattform, erbjuder en lösning som inte bara möter dessa behov utan också förbättrar säkerheten och effektiviteten i vårdens digitala möten. I detta blogginlägg kommer vi att utforska hur Vidicue fungerar, dess många fördelar och hur den kan användas av vårdgivare och patienter under sommaren.

Introduktion av Vidicue

Vidicue är en integrerad del av vår Contact Center as a Service (CCaaS) lösning och erbjuder en säker, användarvänlig videoplattform direkt i webbläsaren. Med funktioner som digitala väntrum, säker autentisering av deltagare och enkel hantering av deltagarflödet, är Vidicue utformad för att möta de specifika behoven hos vårdgivare och patienter. Plattformen är fullt kompatibel med GDPR, vilket säkerställer att all känslig information skyddas enligt lag.

Fördelar med Vidicue

1. Säkerhet och regulatorisk efterlevnad i fokus

En av de största utmaningarna med digital vård är att säkerställa att patienternas information skyddas. Vidicue använder avancerade säkerhetsåtgärder, inklusive kryptering och säker autentisering av deltagare, för att garantera att ingen obehörig får tillgång till känslig information. Ni väljer själva vilka autentiseringsmetoder ni vill använda er av, som exempelvis BankID, Freja eID, SITHS-kort, eller SMS-kod. Att följa GDPR och andra regleringar är en central del av Vidicues design. Detta är särskilt viktigt under sommaren när både vårdgivare och patienter kan vara på resande fot och ansluta från olika nätverk.

2. Användarvänlighet

Vidicue är utformad med användarvänlighet i åtanke. Plattformen är lätt att använda för både vårdgivare och patienter, vilket minskar tekniska hinder och gör det möjligt för alla att snabbt och enkelt ansluta till ett digitalt vårdmöte. Detta är en stor fördel under sommaren när patienter kanske inte har tillgång till sin vanliga tekniska support eller enheter.

3. Digitala väntrum

En unik funktion i Vidicue är de digitala väntrummen. Dessa gör det möjligt för patienter att vänta på sin tur i en digital lobby, vilket minskar stress och förbättrar patientupplevelsen då funktionen ger en liknande känsla som att vänta på en fysisk vårdcentral. Digitala väntrum kan anpassas efter varje vårdgivares behov och gör det lättare att hantera patientflödet, även under hektiska sommarmånader.

Sommarens unika behov

Sommaren medför specifika utmaningar för både patienter och vårdgivare. Här är några sätt på hur Vidicue kan möta dessa utmaningar:

1. Ökad tillgänglighet

Många människor reser under sommaren, vilket gör det svårt att besöka en fysisk vårdcentral. Vidicue gör det möjligt för patienter att ha tillgång till vård oavsett var de befinner sig, vilket är särskilt viktigt för dem som behöver regelbunden uppföljning. För patienter med kroniska sjukdomar eller andra långvariga hälsoproblem kan kontinuiteten i vården vara kritisk. Vidicue gör det enkelt för vårdgivare att följa upp med sina patienter regelbundet, även under semestertider.

2. Tillfällig-och förebyggande vård samt förbättrad patient upplevelse

Sommaren kan också innebära en ökning av tillfälliga vårdbehov som solskador, insektsbett eller andra skador som kan uppstå under utomhusaktiviteter. Genom Vidicue kan patienter snabbt och enkelt få råd och behandlingstips utan att behöva besöka en vårdcentral, vilket sparar tid och minskar stress. Ingen behöver sitta i ett tråkigt väntrum; istället kan de koppla av hemma eller på en somrig plats medan de väntar på att bli uppkopplade till sin vårdgivare.

Digitala väntrum hjälper också till att minska patienternas oro genom att ge tydlig information om väntetider och stegvisa instruktioner för att ansluta till mötet. Detta skapar en smidigare och mer transparent process, vilket leder till ökat förtroende hos patienterna.

Slutsats

Vidicue erbjuder en säker, användarvänlig och effektiv lösning för digitala vårdmöten som uppfyller de högsta standarderna för säkerhet och regulatorisk efterlevnad. Genom att möjliggöra flexibla och säkra vårdmöten var som helst och när som helst, är Vidicue särskilt värdefull under sommaren när både vårdgivare och patienter kan vara på resande fot. Oavsett om du är en privat vårdgivare som vill erbjuda bättre service till dina patienter, eller en offentlig vårdgivare som behöver hantera en stor patientbas effektivt, är Vidicue den perfekta lösningen för att förbättra din digitala vård.